zupa selerowa z ziemniakami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wywar z kości

    500 g
  • seler

    50 g
  • włoszczyzna

    50 g
  • marchew

    50 g
  • ziemniaki

    200 g
  • śmietana

    50 g
  • tłuszcz

    10 g
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozdrobnione warzywa dodać do wywaru, posolić i gotować. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Gdy ziemniaki będą miękkie dodać śmietanę i tłuszcz.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cooleczka 08.02.2012 18:17
brzmi ciekawie
Ewelina47 22.11.2011 08:34
lubię zupy więc ta też mi pewnie posmakuje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat