zupa selerowa z ziemniakami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • seler starty

    1 szklanka
  • ziemniaki

    3 szt
  • masło

    1 łyżka
  • mleko

    3 łyżki
  • żółtko

    1 szt
  • mąka

    1 łyżka
  • sól

  • nac selera

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na maśle obsmażamy seler starty na tarce o grubych oczkach posypujemy go mąką i ponownie podsmażamy i zalewamy wodą.Następnie dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę solimy i całość gotujemy do miękkości.Zupę przecieramy przez sito i ponownie doprowadzamy do wrzenia,wlewamy żółtko rozmieszane z mlekiem i odstawiamy.Podajemy z grzankami i posypaną drobno nacią selera.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
suzana 16.07.2011 18:17
Nie lubię selerów, ale ta zupa... może być

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat