Zupa selerowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • seler korzeniowy

    50 dag
  • ziemniak

    1
  • cebula

    1
  • olej

    3 łyżki
  • bulion

    3/4 litra
  • natka pietruszki

    3 gałązki
  • śmietana

    10 dag
  • serek topiony naturalny

    10 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obrany seler, ziemniak i cebulę pokroić w drobną kostkę. W garnku rozgrzać 1 łyżkę oleju i zeszklić na nim cebulę. Następnie wlać bulion, wrzucić seler i ziemniaka. Gotować ok. 20 minut. do zupy dodaj śmietanę i serek. Mieszając doprowadź do wrzenia. Całość przypraw do smaku. następnie zupę zmiksuj. Rozlej do talerzy i posyp natką pietruszki. Zupę można podawać z tostami wcześniej podsmażonymi na maśle na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dorian 27.11.2013 08:00
smaczna zupka
TEtalicha 20.09.2012 21:56
czy taka zupa jest smaczna? zainteresowała mnie
Anna125 20.11.2011 18:03
smaczna
Małgorzata106 02.11.2011 19:17
super
Justyna Jussstiii 08.09.2011 10:36
super
buksiak12 29.08.2010 14:46
mniam mniam
buksiak12 29.08.2010 14:46
mniam mniam
Dorota71 29.08.2010 14:13
przepis godny wypróbowania
Emilia22 29.08.2010 13:19
bardzo ciekawy przepis
Emilia22 29.08.2010 13:19
bardzo ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat