zupa ryżowa z warzywami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    1 łyżka
  • marchew

  • cebula

    1/2 sztuki
  • kawałek selera

  • kawałek pora

  • ryż

    3 łyżki
  • wywar z warzyw

    8 szklanek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

rozgrzewam w rondlu margarynę i obsmażam na niej posiekaną cebulę. Dodaje pozostałe warzywa drobno pokrojone i dalej obsmażam. Wlewam wywar, wsypuję ryż i gotuję 20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
andżelika1 20.08.2012 12:27
pycha
sznycel 19.08.2012 18:23
tania, a zwłaszcza lubiana przez córkę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat