zupa ryżowa z warzywami

zupa ryżowa z warzywami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    1 łyżka
  • marchew

  • cebula

    1/2 sztuki
  • kawałek selera

  • kawałek pora

  • ryż

    3 łyżki
  • wywar z warzyw

    8 szklanek
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania zupa ryżowa z warzywami

rozgrzewam w rondlu margarynę i obsmażam na niej posiekaną cebulę. Dodaje pozostałe warzywa drobno pokrojone i dalej obsmażam. Wlewam wywar, wsypuję ryż i gotuję 20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

andżelika1 20.08.2012 12:27
pycha
sznycel 19.08.2012 18:23
tania, a zwłaszcza lubiana przez córkę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat