Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa rybno-grzybowa

5.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dorsz
1 sztuka
grzyby suszone
7 sztuk
makaron łazanki
1/4 opakowania
śmietana 18 proc
2 łyżki
por (biała część)
1 sztuka
cebula
1 sztuka
czosnek
1 ząbek
Liść laurowy suszony Prymat
2 sztuki
Sklep Prymat
koperek
1 pęczek
szczypiorek
1 pęczek
Sklep Prymat
ocet winny
1 łyżeczka
sól
1/2 łyżki
Sklep Prymat
Pieprz biały mielony Prymat
2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rybno-grzybowa

Kroki postępowania

1
W garnku gotujemy 2 litry wody, dodajemy por, opieczoną na palniku cebulę, czosnek, listki laurowe, koper, szczypior. Gotujemy wszystko przez 20 minut. Odcedzamy. Następnie dodajemy łeb z ryby, grzyby. Gotujemy przez 20 minut. Wyjmujemy łeb.
Krok 1 - Zupa rybno-grzybowa foto
2
Rybę filetujemy i kroimy w duże kawałki.
Krok 2 - Zupa rybno-grzybowa foto
3
Wrzucamy rybę w dużych kawałkach, zaprawiamy śmietaną. Gotujemy 3 minuty. Doprawiamy octem winnym i białym pieprzem. Podajemy z ugotowanym makaronem łazanki.
Krok 3 - Zupa rybno-grzybowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 08.12.2015 11:17
świetna zupa
gosia1988 07.12.2015 19:50
pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak