Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa rybna z pomarańczą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z łososia 200 gram
filet z mintaja 200 gram
marchew 2 szt.
cebula 1 szt.
pietruszka 1 szt.
pomarańcza 2 szt.
makaron łazanki 1/2 opakowania
serek topiony 100 gram
szczypior 1 pęczek
sól
Kolendra cała Prymat 1 łyżeczka
sos sojowy
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
Ziele angielskie całe Prymat 5 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rybna z pomarańczą

Warzywa pokroić w kostkę, rybę na kawałki, zalać w garnku zimną wodą, dodać liść laurowy, ziele angielskie i łyżeczkę rozgniecionych nasion kolendry. Gotować na małym ogniu aż warzywa będą miękkie, dodać serek topiony, sok wyciśnięty z pomarańczy, szczypiorek i doprawić do smaku. Podawać z ugotowanym makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 04.03.2013 08:00
takiej zupy rybenj jeszcze nie jadłam :) ale strasznie intryguje te połączenie z pomarańczą
agnieszkalider 15.02.2013 08:53
ciekawy przepis
treonina 03.02.2013 14:25
ciekawa propozycja
Rafał10 01.02.2013 16:08
uwielbiamy zupki rybne, koniecznie musimy wypróbować z pomarańczą :) Świetny przepis !
kasiaw 31.01.2013 23:40
ja również nie robiłam ani nigdy nie jadłam
Zdzisław 31.01.2013 23:21
do wypróbowania
Anna133 31.01.2013 22:47
nigdy nie robiłam takiej zupy
Gotuj z Misiem 31.01.2013 22:24
była bardzo smaczna, z taką lekką nutką pomarańczy ;)
paulina2157 31.01.2013 22:15
ciekawy przepis, a jeszcze bardziej ciekawa jestem smaku zupy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak