Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa rybna z harissą i kluseczkami kładzionymi

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Zupa

stek z rekina 150 g
łosoś 150 g
filet z morszczuka 100 g
krewetki koktajlowe 100 g
czosnek ząbki 1 sztuka
bulion warzywny 1,5 litra
marchewka 1/2 sztuki
cebula 1 sztuka
pomidory krojone z puszki 1 puszka
Przyprawa harissa 1 łyżeczka
oliwa 1 łyżka
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
cząber

Kluski kładzione

jajko 1 sztuka
woda letnia 125 ml
mąka pszenna 5 łyżek
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rybna z harissą i kluseczkami kładzionymi

Do garnka z gorącym bulionem wrzucić mieszankę ryb i krewetki, dodać pokrojone w kostkę cebulę i marchew, czosnek oraz pomidory z puszki. Gotować na średnim ogniu ok. 10 minut. Dodać oliwę, harissę i doprawić do smaku. Składniki na kluseczki wymieszać w miseczce. Ciasto na kluski ma mieć konsystencję bardzo gęstej śmietany. Gdy zupa zacznie się gotować, można nakładać kluseczki: łyżkę zanurzamy we wrzącej zupie, nabieramy trochę ciasta i wykładamy na zupę. Gotujemy tylko do wypłynięcia klusek na powierzchnię. Na koniec doprawiamy cząbrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara777 26.02.2015 14:36
saczna zupa
Joannasz3190 26.02.2015 12:26
Pyszności :)
Adamorek 26.02.2015 12:23
wspaniale rozgrzewa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak