Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa rybna z brukselką

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dorsz 250 g
brukselka 200 g
marchewka 1
pietruszka 1
cebula 1
bazylia szczypta
oliwa 1 łyzka
sos sojowy 1 łyżeczka lub magi
sól
pieprz
Imbir mielony Prymat 1/4 łyżeczki
imbir starty 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rybna z brukselką

Warzywa (oprócz brukselki) pokroić w plasterki lub słupki, cebulę w piórko, zalać 1 litrem wody. Gotwać ok 15 min, dodać przekrojoną na pół brukselę i imbir, doprawić łyżką oliwy, dodać bazylię, imbir w proszku i gotować ok 10 mn, następnie włożyć kawałki ryby i gotować kolejne 10 min. Rybę wyjąć, oddzielić od ości i połamać na kawałki, po czym ponownie włożyć do zupy. Doprawić sosem sojowym, solą i pieprzem, posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 14.01.2014 12:16
fajnie wygląda
sylwia_sl 13.01.2014 21:30
W takiej wersji nie jadłam
Grazyna0211 13.01.2014 21:16
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak