Zupa rybna z brukselką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dorsz

    250 g
  • brukselka

    200 g
  • marchewka

    1
  • pietruszka

    1
  • cebula

    1
  • bazylia

    szczypta
  • oliwa

    1 łyzka
  • sos sojowy

    1 łyżeczka lub magi
  • sól

  • pieprz

  • Imbir mielony Prymat

    1/4 łyżeczki
  • imbir starty

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa (oprócz brukselki) pokroić w plasterki lub słupki, cebulę w piórko, zalać 1 litrem wody. Gotwać ok 15 min, dodać przekrojoną na pół brukselę i imbir, doprawić łyżką oliwy, dodać bazylię, imbir w proszku i gotować ok 10 mn, następnie włożyć kawałki ryby i gotować kolejne 10 min. Rybę wyjąć, oddzielić od ości i połamać na kawałki, po czym ponownie włożyć do zupy. Doprawić sosem sojowym, solą i pieprzem, posypać natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kuchenka 14.01.2014 12:16
fajnie wygląda
sylwia_sl 13.01.2014 21:30
W takiej wersji nie jadłam
Grazyna0211 13.01.2014 21:16
fajny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat