zupa rybna biała

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Głowa ryby i płetwy

    100 g
  • włoszczyzna

    50 g
  • marchew

    50 g
  • cebula

    10 g
  • mąka

    2 g
  • śmietana

    50 g
  • sól

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • Kwas cytrynowy Prymat

  • papryka mielona

  • żółtko jaja

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Głowę i płetwy ryby ugotować z dodatkiem cebuli, włoszczyzny i marchwi. W czasie gotowania dodać liść laurowy, paprykę i sól. Gdy warzywa są miękkie, wyjąć z zupy głowę i płetwy. Mąkę rozrobić ze śmietaną i żółtkiem, dodać do zupy, zagotować i doprawić do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pawelek180844 28.05.2012 14:29
super
magmonika1995 23.04.2012 19:14
pysznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat