Zupa rybna

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryba

    1 kg
  • woda

    3 l
  • por (biała część)

  • seler

  • sól

  • marchew

    3 szt.
  • cebula

  • pietruszka zielona

  • koper świeży

  • koncentrat pomidorowy

    6 łyżeczek
  • makaron

  • śnietanka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kawałki ryby słodkowodnej (w moim przypadku był to szczupak) gotować przez ok 7 minut w gorącej wodzie, szumując co jakiś czas. Wyjąć rybę i do wywaru wrzucić sól, pieprz, 3 kulki ziela angielskiego, 2 liście laurowe, 1 dużą cebulę, pora, seler, marchewki, koperek i pietruszkę. Gotować do czasu aż marchewka i seler będą miękkie. Odcedzić zupę przez sito, pozbywając się warzyw. Pozostawiamy jedynie marchewkę, którą kroimy w kostkę i wrzucamy do zupy. dodać 6 łyżeczek koncentratu pomidorowego i obrane mięso ryby, po czym gotować jeszcze 5 minut i zaprawić śmietanką 12%. Tak przyrządzoną zupę podawać z makaronem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
fotoviderek 17.05.2013 10:15
Świetna zupa :)
Iwusia 22.04.2013 22:16
bardzo ciekawa zupka
Norgiusz 02.04.2012 08:35
fajna zupka
Katarzyna/kate1980 05.02.2012 19:57
bardzo fajny przepis
Kuchareczka2 12.01.2012 11:56
musze spóbować
Dorian 07.12.2011 09:17
ja tez nigdy zupy rybnej nie jadlem
Izabela/bella81 28.11.2011 10:38
też nigdy rybnej nie jadłam
Grażyna13 23.11.2011 10:30
Robię nieco inaczej - Twoja podoba mi sie !
krystyna24 07.11.2011 14:54
nie jadlam nigdy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat