Zupa rumiana

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cielęcina

    20 dag
  • włoszczyzna

  • grzyby suszone

    2
  • masło

    1 łyżka
  • mąka

    1 łyżeczka
  • mielony kminek

    2 łyżki
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotować wywar z mięsa, włoszczyzny i grzybów. Ugotowane mięso i grzyby zmiksować, przetrzeć przez sitko, dodać do przecedzonego rosołu. Włoszczyznę zachować np. na sałatkę. Z masła i mąki zrobić zasmażkę, wsypać kminek i rozprowadzić rosołem. Przetrzeć przez sito do zupy rosół z zasmażką, zagotować. Podawać z kluskami, np. kładzionymi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Betka 27.05.2012 13:25
mniammm
Jaheira11 19.11.2011 23:39
chętnie bym spróbowała :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat