zupa pueczarkowa z lanymi kluskami

zupa pueczarkowa z lanymi kluskami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    35 dag
  • kostka rosołowa

    1 szt.
  • mąka

    1 łyżeczka
  • smalec

    2 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • zielenina

  • jajko

    1 szt.
  • mąka

    2 łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania zupa pueczarkowa z lanymi kluskami

Wypłukać pieczarki, obrać, pokroić, podsmażyć, oprószyć mąką. W półtora litra wody rozpuścić kostkę rosołową, dodać pieczarki, zagotować. Z mąki i jajka utrzeć gładkie ciasto, wlewać paskami do zupy, zagotować, doprawić, posypać zieleniną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat