zupa pueczarkowa z lanymi kluskami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    35 dag
  • kostka rosołowa

    1 szt.
  • mąka

    1 łyżeczka
  • smalec

    2 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • zielenina

  • jajko

    1 szt.
  • mąka

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wypłukać pieczarki, obrać, pokroić, podsmażyć, oprószyć mąką. W półtora litra wody rozpuścić kostkę rosołową, dodać pieczarki, zagotować. Z mąki i jajka utrzeć gładkie ciasto, wlewać paskami do zupy, zagotować, doprawić, posypać zieleniną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat