zupa przecierana warzywna

zupa przecierana warzywna

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mieszanka warzywna

    160 g
  • wywar z kości

    500 g
  • włoszczyzna

    50 g
  • śmietana

    50 g
  • tłuszcz

    10 g
  • mąka

    2 g
  • sól

  • inne przyprawy

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania zupa przecierana warzywna

Warzywa (dowolne wg upodobania) rozdrobnić, wrzucić do wrzącej, osolonej wody i ugotować. Gdy będzie miękki wyjąć i przetrzeć przez sito. Połączyć przecier z z wywarem z warzyw i wywar z kości. Dodać śmietanę rozrobioną z mąką. Zupę zagotować, dodać tłuszcz i doprawić do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

iga2 10.04.2011 20:33
super zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat