Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa potrawkowa

Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Zostaje Wam czasami mięso drobiowe z rosołu lub pieczeni? Tak jak my, nie lubicie marnować jedzenia? Jeśli tak, to ta zupa na stałe zagości na waszych stołach.

Składniki:

Na zupę:

ugotowane mięso z kurczaka 500 gramów
marchewki 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler korzeniowy 1 sztuka
por (biała część) 1 sztuka
bulion drobiowy 1.2 litra
groszek mrożony 1 szklanka
kalafior 0.5 sztuki
passata pomidorowa 500 mililitrów
ryż 5 łyżek
Liść lubczyku suszony Prymat 1 łyżka

Porada

Można też użyć mięsa z pieczonego kurczaka.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa potrawkowa

Mięso oddzielamy od kości.

Jarzyny ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Por kroimy w piórka. Kalafior dzielimy na różyczki.

Mięso, jarzyny, por, różyczki, groszek przekładamy do garnka, zalewamy bulionem i gotujemy przez 15 min od momentu zawrzenia.

Następnie dodajemy passatę pomidorową, lubczyk, ryż i gotujemy do jego miękkości. Do smaku doprawiamy cukrem, solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 26.11.2018 22:08
Bardzo smaczna zupka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak