Doradca Smaku logoandPrymat logo
Sprawdzone przepisy na Boże Narodzenie. ZOBACZ

Zupa porowo-jablkowa

5.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por
2 szt
marchewka
1 szt
ziemniak
2 szt
jabłko
2 szt
cytryna
sok z 1/2
sok jabłkowy
100ml
śmietana
200ml
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
bulion warzywny
500ml
masło
2 łyzki
groszek ptysiowy
tymianek
łyzeczka (otarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa porowo-jablkowa

Pory oczyścic, pokroic w talarki. Marchewke, jabłka i ziemniaki pokroic w kostkę. Rozgrzac masło, wrzucić pory, smażyc. Dodac marchewkę, ziemniaki i jabłka. smazyc 3 minuty. Zalac bulionem, dodac tymienek, sól, pieprz. Gotowac ok 20 minut. Zmiksowac z dodatkiem śmietany. Dodac sok jabłkowy. Doprawic do smaku sokiem z cytryny i pieprzem. Na talerzu udekorowac tymiankiem i groszkiem ptysiowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelina/bunia 25.04.2011 09:51
dobrze się prezentuje
suzana 06.11.2010 09:37
Skosztuję takiej...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak