Zupa porowo-jablkowa

Zupa porowo-jablkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • por

    2 szt
  • marchewka

    1 szt
  • ziemniak

    2 szt
  • jabłko

    2 szt
  • cytryna

    sok z 1/2
  • sok jabłkowy

    100ml
  • śmietana

    200ml
  • sól

  • pieprz

  • bulion warzywny

    500ml
  • masło

    2 łyzki
  • groszek ptysiowy

  • tymianek

    łyzeczka (otarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Zupa porowo-jablkowa

Pory oczyścic, pokroic w talarki. Marchewke, jabłka i ziemniaki pokroic w kostkę. Rozgrzac masło, wrzucić pory, smażyc. Dodac marchewkę, ziemniaki i jabłka. smazyc 3 minuty. Zalac bulionem, dodac tymienek, sól, pieprz. Gotowac ok 20 minut. Zmiksowac z dodatkiem śmietany. Dodac sok jabłkowy. Doprawic do smaku sokiem z cytryny i pieprzem. Na talerzu udekorowac tymiankiem i groszkiem ptysiowym.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

ewelina/bunia 25.04.2011 09:51
dobrze się prezentuje
suzana 06.11.2010 09:37
Skosztuję takiej...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat