Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowo-pomarańczowa z ryżem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

nektar pomarańczowy 1 litr
przecier pomidorowy 500 ml
młode marchewki 3 sztuki
posiekany szczypiorek łyżka
Papryka słodka mielona Prymat łyżeczka
koperek
pieprz do smaku
bulion 1 kostka
ryż 1 (w woreczku)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowo-pomarańczowa z ryżem

Sok mieszamy z przecierem i zagotowujemy. Wsypujemy starte na średnich oczkach marchewki i wsypujemy ryż z woreczka. Gotujemy na małym ogniu aż ryż będzie miękki. Doprawiamy pieprzem i słodką papryką. Wsypujemy posiekany szczypiorek i koperek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 23.09.2012 12:27
pycha pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak