Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowo - paprykowa z ryżem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 2 szt
suszone papryczki 2 szt
pomidory krojone 1 puszka
oliwa 1 łyzka
sól
pieprz
ryż
krem paprykowy lub gulaszowy 2 łyżki
bulion 1,5 litra
suszone pomidory 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowo - paprykowa z ryżem

Kroki postępowania

1
ż gotujemy w lekko osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Cebule obieramy i kroimy w kosteczkę.
Krok 1 - Zupa pomidorowo - paprykowa z ryżem foto
2
Następnie podsmażamy na oliwie z pomidorów razem z pokrojonymi (a raczej polamanymi na 2-3 czesci) na kawałki papryczkami.
Krok 2 - Zupa pomidorowo - paprykowa z ryżem foto
3
Po 3-4 minutach dodajemy pomidory z oliwy i te z puszki. Całość podsmażamy ok 10 minut.
Krok 3 - Zupa pomidorowo - paprykowa z ryżem foto
4
Doprawiamy solą, pieprzem, papryką i natką pietruszki.
Krok 4 - Zupa pomidorowo - paprykowa z ryżem foto
5
Bulion podgrzewamy i przekłądamy do niego zawartość patelni. Dodajemy krem paprykowy i zagotowujemy. Podajemy z ryżem. Przed podaniem wyrzucamy kawałki papryczek.
Krok 5 - Zupa pomidorowo - paprykowa z ryżem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał3 03.09.2013 21:50
Wyśmienite palce lizać
Boska_Agatka 03.09.2013 21:44
Wygląda wyśmienicie-- Jak smakuje???___ PENIE JESZCZE LEPIEJ ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak