Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowo-ogórkowa

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki kiszone 4 szt
marchewki 2 szt
cebula 1 szt
ząbek czosnku 1 szt
masło 1 łyżka
przecier pomidorowy 500 ml
bulion warzywny 700 ml
makaron 110 g (drobny)
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Ziele angielskie całe Prymat 5 szt
śmietana 18 proc 2 łyżki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowo-ogórkowa

Posiekaną cebulę i starte na dużych oczkach ogórki i marchew, przeciśnięty przez praskę czosnek podsmażamy na maśle, zalewamy gorącym bulionem, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, gotujemy 30 min pod przykryciem na małym ogniu. Następnie dodajemy przecier pomidorowy, wsypujemy makaron, gotujemy do jego miękkości. Zestawiamy z ognia, zabielamy śmietaną, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

R'n'G Kitchen 23.07.2015 22:26
My też...nie mogliśmy się zdecydować na jedną ;)
magda1976 23.07.2015 15:21
O takim połączeniu jeszcze nie słyszałam, muszę wypróbować
Ewelina1991 23.07.2015 10:29
fajna zupka
Babeczka35 23.07.2015 10:16
Super zupka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak