ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM I ZIOŁAMI PROWANSALSKIMI

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    0,5 szklanki
  • marchew

    3małe sztuki
  • por

    1\3 sztuki
  • seler

    1 sztuka
  • śmietana 18 proc

    3 łyżki
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    0,5 łyżki
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    0.5 łyżki
  • pomidor

    2 sztuki
  • przecier pomidorowy

    1 słoik
  • indyk

    200 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM I ZIOŁAMI PROWANSALSKIMI foto
Robimy wywar na mięsie z indyka.
Krok 2 - ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM I ZIOŁAMI PROWANSALSKIMI foto
Przygotowujemy warzywa: marchew i seler trzemy na tarce. Pomidor świeży kroimy w drobną kostkę. Por obieramy. Warzywa dodajemy do wywaru.
Krok 3 - ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM I ZIOŁAMI PROWANSALSKIMI foto
Dodajemy również ryż. Gotujemy wszystkie składniki około 20 minut. Pod koniec gotowania dodajemy koncentrat i zioła prowansalskie. Doprawiamy do smaku Kucharkiem.
Krok 4 - ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM I ZIOŁAMI PROWANSALSKIMI foto
Zupę zabielamy śmietaną.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Róża1 19.02.2014 14:27
moja ulubiona :-)
Klausia 22.01.2014 20:39
moja ulubiona :)
IKrakowianka 24.12.2013 16:54
bardzo aromatyczna i pyszna
Malinka 10.12.2013 10:31
Pomidorowa-moja ulubiona!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat