Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM I ZIOŁAMI PROWANSALSKIMI

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 0,5 szklanki
marchew 3małe sztuki
por 1\3 sztuki
seler 1 sztuka
śmietana 18 proc 3 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 0,5 łyżki
Kucharek przyprawa uniwersalna 0.5 łyżki
pomidor 2 sztuki
przecier pomidorowy 1 słoik
indyk 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM I ZIOŁAMI PROWANSALSKIMI

Kroki postępowania

1
Robimy wywar na mięsie z indyka.
Krok 1 - ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM I ZIOŁAMI PROWANSALSKIMI foto
2
Przygotowujemy warzywa: marchew i seler trzemy na tarce. Pomidor świeży kroimy w drobną kostkę. Por obieramy. Warzywa dodajemy do wywaru.
Krok 2 - ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM I ZIOŁAMI PROWANSALSKIMI foto
3
Dodajemy również ryż. Gotujemy wszystkie składniki około 20 minut. Pod koniec gotowania dodajemy koncentrat i zioła prowansalskie. Doprawiamy do smaku Kucharkiem.
Krok 3 - ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM I ZIOŁAMI PROWANSALSKIMI foto
4
Zupę zabielamy śmietaną.
Krok 4 - ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM I ZIOŁAMI PROWANSALSKIMI foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 19.02.2014 14:27
moja ulubiona :-)
Klausia 22.01.2014 20:39
moja ulubiona :)
IKrakowianka 24.12.2013 16:54
bardzo aromatyczna i pyszna
Malinka 10.12.2013 10:31
Pomidorowa-moja ulubiona!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak