Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z ryżem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka z kurczaka 4 szt
woda 1,5 litra
sól do smaku
pieprz do smaku
śmietana 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
ryż 5 łyżek
marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt
seler 1/4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z ryżem

Zagotować w garnku wodę. Posolić. Umyte skrzydełka wrzucić do wrzącej wody i gotować je około 35 minut.
Warzywa obrać, pokroić, dodać do zupy. Gotować 10 minut.
Dodać ryż. Gotować 15 minut.
Doprawić zupę solą i pieprzem.
Dodać śmietanę i koncentrat pomidorowy. Zagotować.
Podawać posypaną świeżą lub mrożoną natką pietruszki.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 27.09.2013 15:45
Super zupka
fotoviderek 24.05.2013 09:38
Lubię pomidorową :)
Janina 07.03.2013 14:00
bardzo pyszne
msmors 07.03.2013 13:59
bardzo smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak