Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z paprykowym kremem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udko z kurczaka 1 szt
skrzydełko z kurczaka 1 szt
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
por kawałek
seler kawałek
natka pietruszki
pomidory krojone z puszki 1 puszka
pieprz
sól
pasta paprykowa 5 łyżek
ryż

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z paprykowym kremem

Kurczaka myjemy i zalewamy wodą, gotujemy przez około 5 minut i ściągamy szumowinę, w tym czasie warzywka obieramy i ścieramy na tarce na dużych oczkach (marchewkę i pietruszkę) pozostałe wkładamy w całości do zupki, całość gotujemy przez około 10 minut, następnie puszkę pomidorów otwieramy, przelewamy do malaksera i dokładnie rozdrabniamy, zalewamy pomidorami rosołowy wywar, dodajemy posiekaną natkę i gotujemy 5 minut, w tym czasie dodajemy pastę paprykową i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ryż gotujemy wg przepisu na opakowania, Na talerzyki nakładamy ryż, zalewamy go gorącą zupką i podajemy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 28.02.2014 09:10
wspaniała zupka
gibli 24.02.2014 16:52
smaczna zupka
Czyki 13.02.2014 15:15
Fajne połączenie:)
pawel123 13.02.2014 11:32
ale pyszności
Adamorek 13.02.2014 11:02
ale dobra zupka
Milka100 13.02.2014 10:30
super zupka
norweska20 13.02.2014 09:53
pasta paprykowa w zupie- dla mnie nowe smaki..super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak