Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z masalą i kaszą jaglaną

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza jaglana 1 szklanka
koncentrat pomidorowy 1 sztuka
Przyprawa garam masala orientalna Prymat 1 łyżka
mleko kokosowe 1 opakowanie
Czarnuszka nasiona Prymat 1 łyżeczka
woda 2 litry
bulion warzywny 2 kostki
masło 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z masalą i kaszą jaglaną

Na maśle przesmaż koncentrat. W garnku w którym będą gotowała się zupa upraż garam masalę, zalej gorącą wodą i dodaj kostki bulionowe lub domowy bulion. Dodaj koncentrat i mleczko kokosowe. Ugotuj kaszę według instrukcji. Ja gotuję 1:2 - jedna szklanka kaszy i 2 szklanki wody z odrobiną masła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kolorowa 07.04.2016 20:50
Egzotycznie- super ;)
Ola1young 07.04.2016 13:47
ciekawa pomidorowa ;)
marzut 07.04.2016 12:42
fajna zupa
Grazyna0211 07.04.2016 09:01
pomidorowa inaczej
ada.la 06.04.2016 22:58
takiej jeszcze nie jadłam. super
Wafelek2601 06.04.2016 21:58
Pyszna zupa
Marta1986 06.04.2016 21:36
apetycznie wyglada
Wiktoria29 06.04.2016 21:02
w takiej wersji jeszcze nie jadłam pomidorowej, mam garam masalę więc wypróbuję w weekend
Ania321 06.04.2016 20:59
Smaczna zupka :)
bertpvd 06.04.2016 20:14
bardzo fajny przepis
norweska20 06.04.2016 18:38
smakowita propozycja
noninka77 06.04.2016 18:21
Ciekawa jestem smaku.
KORAL 06.04.2016 17:04
Super, tylko głupio mi bo nigdy nie piłam masali.:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak