Zupa pomidorowa z kaszą jaglaną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory bez skórk w puszcei

    2 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • sól morska

    do smaku
  • świeżo mielony pieprz

    do smaku
  • bulion

    1/2 litr
  • oliwa

    1 łyżka
  • czosnek

    3 ząbek
  • ziele angielskie

    2 sztuki
  • pieprz w ziarnach

    5 sztuk
  • liść laurowy

    1 sztuka
  • cukier

    1 łyżeczka
  • kasza jaglana

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W garnku rozgrzać oliwę, dodać cebulę drobno pokrojoną, czosnek pokrojony w plasterki, ziele angielskie, pieprz w ziarnach i liść laurowy. Smażyć przez chwilę na wolnym ogniu. Dodać pomidory, cukier, sól i świeżo zmielony pieprz. Wlać bulion i gotować pod przykryciem ok. 20 minut.
Zupę zmiksować blenderem. Podawać z kaszą jaglaną ugotowaną na sypko i posiekana natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (30)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Beata23 27.01.2014 10:18
z kaszą jeszcze nie jadłam
anemon 23.07.2013 07:10
Zupa z kaszą jaglaną jest bardzo smaczna, nie ma jakiegoś specyficznego smaku, którego należałoby się obawiać. Polecam.
Bernadeta1 22.07.2013 14:29
z kaszą nigdy nie jadłam
barbara11561 01.02.2013 14:42
z taką kaszą też jeszcze nie robiłam:)
kuklik 23.12.2012 17:08
ciekawe połączenie
Magda60 20.11.2012 20:27
super
alaaa 10.09.2012 21:47
bardzo ciekawy dodatek do zupy ta kasza,,
Grazyna0211 08.09.2012 21:22
muszę kiedyś spróbować
caralajna 19.07.2012 08:04
to lubię
caralajna 19.07.2012 08:04
to lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat