zupa pomidorowa na mięsie z ryżem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wołowe

    50 dag
  • ryż

    5 łyżek
  • włoszczyzna

  • pomidory

    35 dag
  • sól

  • pieprz w ziarnach

    1 łyżeczka
  • Liść laurowy suszony Prymat

  • cukier

  • zielenina

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przyrządzić rosół z mięsa i włoszczyzny. Przecedzić rosół, do wrzącego wsypać ryż, gotować kwadrans. Pomidory poddusić, przetrzeć do zupy, gdy ryż będzie miękki, doprawić zupę do smaku. Przy podaniu posypać zieleniną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat