Zupa pomidorowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    3 litry
  • kostka rosołowa

    1 sztuka
  • sól

  • pieprz

  • marchew

    2 sztuki
  • ryż

    100 g
  • natka pietruszki

  • ziemniaki

    3 sztuki
  • pomidory

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki i marchewki obrać i umyć.Pokroić w kostkę.Natkę pietruszki umyć.W garnku zagotować wodę ze wszystkimi składnikami oprócz pomidorów.Gotować około pół godziny.W międzyczasie przyrządzić pomidory.Najpierw je dokładnie umyć, później pokroić w kostkę.Gotować około 15 minut bez przykrycia.Ugotowane pomidory przetrzeć przez sitko prosto do gotującej się zupy.Gotować jeszcze około 10 minut, w razie potrzeby doprawić.Podawać ze śmietaną lub jogurtem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ola1young 09.08.2015 17:01
my robimy pomidorową z makaronem
Konczi 08.08.2015 18:01
chyba wszyscy lubią zupkę pomidorową

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat