Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion 2 l
włoszczynna 1 pęczek
por 1 kawałek
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
sól
pieprz
Kucharek przyprawa uniwersalna
Lane ciasto:
jaja 2 sztuki
mąka 2 łyżki
sól szczypta
koperek 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa

Kroki postępowania

1
Jarzyny oczszczamy i kroimy w kostkę lub ścieramy na tarce o grubych oczkach. Gotujemy do miękkosćie w bulionie.
Krok 1 - Zupa pomidorowa foto
2
Przygotowujemy lane ciasto. W garnuszku mieszamy jajka z mąką oraz szczyptą soli. Ciasto powinno mieć jednolitą konsystencję. Ciasto wlewamy do mocno gotującej się zupy stele mieszając.
Krok 2 - Zupa pomidorowa foto
3
Zupę zaprawiamy koncentratem pomidorowym wymieszanym z odrobiną wody. Dopraweiamy do smaku. Podajemy z posiekanym koperkiem.
Krok 3 - Zupa pomidorowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 21.02.2013 21:06
uwielbiam pomidorówkę
Amellia 18.02.2013 19:07
mniam
nogawkuchni 18.02.2013 13:51
Od dłuższego czasu za mną "chodzi" zupa pomidorowa, jak patrzę na Twoją to mi w brzuchu burczy kosmicznie, apetycznie się prezentuje, muszę się zabrać i jakoś zrobić tą pyszną zupkę, pychota.
Poison1988 18.02.2013 13:05
i to z kluskami lanymi - taka jaką lubię najbardziej :) polecam!
Mira85 18.02.2013 12:55
zupa pomidorowa jest moją ulubioną. Twoja wygłada pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak