Zupa pomidorowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidor

    1 kg
  • bulion warzywny

    2 szklanki
  • masło

    2 łyżki
  • mąka

    1 łyżka
  • sól

  • pieprz

  • pietruszka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pokrojone pomidory dusić na małym ogniu.Później zmiksować.
Z mąki i masła zrobić zasmażkę i rozprowadzić zimnym bulionem. Wlać do pomidorów i powoli gotować ok. 10 minut. Doprawić. Dodać pietruszkę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Marzena34 31.12.2011 15:59
elegancka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat