zupa pomidorowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wywar z kości

    500 g
  • włoszczyzna

    50 g
  • marchew

    50g
  • koncentrat pomidorowy

    30 g
  • śmietana

    50 g
  • tłuszcz

    10 g
  • cukier

    2 g
  • mąka

    2 g
  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do wywaru dodać włoszczyznę i marchew, posolić- gotować. Koncentrat pomidorowy wymieszać z mąką i śmietaną, dodać do wywaru, gdy warzywa będą już miękkie i zagotować. Gotową zupę doprawić do smaku- dodać świeży tłuszcz.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat