Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pokrzywowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pokrzywa
rosół
imbir
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
sól
pieprz
masło
śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pokrzywowa

Pokrzywę przelewam gorącą wodą-traci dzięki temu właściwości parzące. Następnie przesmażam ją na maśle z imbirem i gałką muszkatołową. Ponieważ większość zup robię na rosole to dodaję troszkę rosołu i miksuję blenderem. Doprowadzam do wrzenia, doprawiam do smaku, dodaję śmietany i podaję z jajkiem ugotowanym na twardo:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

karolina1869 26.10.2013 15:25
ciekawa jestem smaku ale nie wiem czy się odważę
Kasia35 08.05.2013 08:43
ja również jeszcze nie jadłam takiej zupy ale już kiedyś planowałam ją zrobić
ZEWA 08.05.2013 08:20
nigdy nie jadłam zupy pokrzywowej, ciekawa jestem smaku.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak