Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa Piwosza

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 50 gram
mąka
śmietana 30% 100 ml
piwo ciemne 400 ml
por (białe części) 2 sztuki
marchew 2 sztuki
seler naciowy 2 łodygi
czosnek ząbki 5 sztuk
bulion 300 ml
ser żółty 50 dag
boczek wędzony 5 plastrów
sól do smaku
pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa Piwosza

Pory posiekać i wrzucić do rondla.Podsmażyć je na maśle razem z pokrojoną marchewką i selerem.Dodać czosnek roztarty z solą i liść laurowy.Przesmażone warzywa oprószyć mąką i chwilę smażyć.Wlać śmietanę,bulion i piwo.Dobrze wymieszać i,przyprawić do smaku.Dodać starty ser i mieszać go,aby się rozpuścił,ale nie gotować.Plastry boczku wysmażyć na chrupko i pokruszyć je do zupy,kiedy ser się rozpuści.Podawać gorącą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Urszula5 26.03.2012 13:28
pierwszy raz słyszę o zupie z piwem
m1monika 24.03.2012 18:20
fajna nazwa :-)
Krystyna32 14.02.2012 09:23
extra
Karmel 06.02.2012 18:01
smaczne
Magdalena80 22.11.2011 21:12
szkoda, że zdjęcia nie ma takiej zupki bo brzmi ciekawie :)
Justyna Jussstiii 28.06.2011 08:35
super
romanrafal
romanrafal 18.04.2011 16:10
oj dobre to musi być
Motorek 14.04.2011 19:06
pycha
Robert10 05.04.2011 09:16
muszę taką zrobić
Kuchareczekjeden 04.04.2011 16:38
fajna:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak