Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa Piwna na Boczku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piwo jasne 1 l
boczek wędzony 0,5 kg
włoszczyzna
cebula 2 szt
ząbki czosnku 3 szt
śmietana 18 proc
ser mozzarella 50 (żółty)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa Piwna na Boczku

Przyżądzić bulion z boczku, włoszczyzny, cebuli i czosnku oraz przypraw pieprz kolorowy cały, goździki, kminek

Piwo wlać do garnka. Podgrzewając piwo dodawać śmietane i zamieszać. Dodać sól, pieprz, imbir. Bulion przelać do piwa. Boczek pokroić boczek w kostke i zarumienić na patelni. Przełożyć do zupy łyżką durszlakową. Zagotować i dodać starty ser zamieszać.
Podawać z grzankami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak