Zupa piwna

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • piwo

    4 szklanki
  • żółtka

    3 szt
  • śmietana

    1/2 szklanki
  • cukier

    1/2 szklanki
  • ser mozarella

    30 dag
  • grzanki

    20 dag
  • kurkuma mielona

    1/2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z cukrem i dodać śmietanę cały czas ucierając. Dodać piwo i całość podgrzewać. Dodać kurkumę i mieszać aż całość zgęstnieje. Podawać na ciepło z pokrojoną w kostkę mozarellą i grzankami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (56)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwusia 08.01.2013 23:33
fajna zupka
Ewelina47 15.07.2012 21:29
chyba szkoda piwa, lepiej wypić normalnie
artur7 10.07.2012 08:52
pomysł fajny
artur7 10.07.2012 08:52
pomysł fajny
olkaaa 24.06.2012 10:52
bardzo chętnie spróbuję
joanna43 17.06.2012 17:56
hehe chyba wolę zwykłe piwo
Grazyna0211 05.06.2012 18:05
kto lubi piwo będzie zachwycony
artur7 30.04.2012 07:00
nie jadłem
anja3107 11.04.2012 11:37
ciekawa
cooleczka 29.03.2012 21:50
brzmi ciekawie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat