Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowo-chrzanowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 20 dag
chrzan tarty 1 łyżeczka
śmietana 18 proc 4 łyżki
masło do smażenia
sól do smaku
rosół 1,5 litry

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowo-chrzanowa

Kroki postępowania

1
Umyte i pokrojone pieczarki usmażyć na maśle na rumiano.
Krok 1 - Zupa pieczarkowo-chrzanowa foto
2
Pieczarki dodać do rosołu warzywnego i gotować ok 15min. Doprawić solą, pieprzem.
Krok 2 - Zupa pieczarkowo-chrzanowa foto
3
Do śmietany dodać łyżeczkę chrzanu i połączyć z zupą.
Krok 3 - Zupa pieczarkowo-chrzanowa foto
4
Zagotować i można już jeść.
Krok 4 - Zupa pieczarkowo-chrzanowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 14.12.2013 12:45
świetna zupka :)
Klausia 07.12.2013 11:58
z chrzanem to mogą być ciekawe doznania dla kubków smakowych :D
Malgorzata549 25.09.2013 12:01
ciekawe połaczenie, nigdy takiej nie jadłam
malina 13.08.2013 17:17
chrzanu do pieczarkowej nigdy nie dodawałam - spróbuję
w mojej kuchni 20.06.2013 09:51
musi być ciekawy smak z chrzanem
pestka 15.06.2013 09:26
ciekawy pomysł z dodatkiem chrzanu , muszę też tak spróbować
Bernadeta1 12.06.2013 12:10
pieczarkowa z dodatkiem chrzanu muszę wypróbować
gusia1000 10.06.2013 11:38
Lubię taką zupę.
fotoviderek 23.05.2013 08:05
Pyszna zupa :)
Mniam 22.05.2013 17:17
Zupa jest na normalnym domowym rosole, a nie na kostce. Nie umiem tego zmienić, bo edytując przepis nie zapisuje mi zmian.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak