Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowo porowa z boczkiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 100 g (małe)
por 1 szt
marchewki 2 szt
pietruszka 1 szt
seler korzeniowy 1 mały
ziemniaki 4 szt (średniej wielkości)
boczek wędzony 100 g
bulion warzywny 1,2 l
masło klarowane 1 łyżeczka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
kasza jaglana 2 łyżki
natka pietruszki
Kminek mielony Prymat
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowo porowa z boczkiem

Pieczarki oczyszczamy, kroimy na ćwiartki, pora w krążki, ziemniaki, seler, pietruszkę i boczek w kostkę, marchew we wstążki (przy pomocy obieraczki do jarzyn). Wszystkie składniki wrzucamy do garnka, na niewielkiej ilości masła podsmażamy i zalewamy bulionem warzywnym, dodajemy łyżeczkę majeranku, po kilku minutach wsypujemy kaszę. Całość gotujemy do miękkości warzyw. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i mielonym kminkiem. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

R'n'G Kitchen 21.11.2015 15:16
;) Zawsze ;) Zapraszamy :D
dollce 20.11.2015 14:30
pyszności ;)
MałaMi89 20.11.2015 12:42
Poproszę na dzisiejszy obiad. Czy będzie ta możliwość taka? :D
Aleksandra/Olcia 20.11.2015 10:26
super na jesień
mysza75 20.11.2015 09:58
jaka fajna i pyszna zupka
bertpvd 20.11.2015 09:51
pysznie i smacznie
Ola1984 20.11.2015 08:44
Pyszna, rozgrzewająca propozycja na jesienny obiad :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak