Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa z warzywami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kości schabowe 300-400 gram
pieczarki 350 gram
ziemniaki 4 średnie
groszek konserwowy 1/2 puszki
marchewki 2
śmietanka 12-procentowa 100 ml
mąka 1,5 łyżki
sól
przyprawa uniwersalna Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa z warzywami

Kroki postępowania

1
Kości wkładamy do garnka, zalewamy wodą (ok. 2 litry) i dodajemy sól oraz przyprawę uniwersalną Kucharek. Gotujemy do momentu, aż mięso na kościach będzie miękkie, po czym je wyciągamy.
Krok 1 - Zupa pieczarkowa z warzywami foto
2
Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki i dodajemy do wywary. gotujemy przez chwilę.
Krok 2 - Zupa pieczarkowa z warzywami foto
3
Po czym dodajemy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz marchewkę, wsypujemy również groszek. Gotujemy do czasu, aż składniki będą miękkie. Pod koniec gotowania dodajemy obrane mięso z kości oraz wlewamy śmietankę wymieszaną z mąką. Doprowadzamy do wrzenia. Porcję zupy wylewamy na talerz.
Krok 3 - Zupa pieczarkowa z warzywami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 24.07.2014 20:31
pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak