Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
rosół drobiowy
1,5 l -
marchewka
1 szt -
pieczarki
100 g -
cebula
0,5 szt -
olej
1 łyżka -
sól
do smaku -
pieprz
do smaku -
majeranek
szczypta -
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
-
grzanki
-
natka pietruszki
-
koperek
-
śmietana 18 proc
200 ml -
ryż
1 (ugotowany na sypko)
Przepis i sposób przygotowania Zupa pieczarkowa z ryżem i grzankami
Kiedy marchewka jest już miękka dodać ryż i doprawić do smaku. Śmietanę rozmieszać z kilkoma łyżkami gorącej zupy po czym dodać do zupy ciągle mieszajc. Posypać natkę pietruszki i koperkiem . Podawać z grzankami.
Komentarze (1)