Zupa pieczarkowa z ryżem i grzankami

Zupa pieczarkowa z ryżem i grzankami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rosół drobiowy

    1,5 l
  • marchewka

    1 szt
  • pieczarki

    100 g
  • cebula

    0,5 szt
  • olej

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • majeranek

    szczypta
  • przyprawa do zup i potraw w płynie

  • grzanki

  • natka pietruszki

  • koperek

  • śmietana 18 proc

    200 ml
  • ryż

    1 (ugotowany na sypko)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rosół zagotować, dodać pokrojoną marchewkę i majeranek. Cebulę i pieczarki podsmażyć na oleju i dodać do zupy.
Kiedy marchewka jest już miękka dodać ryż i doprawić do smaku. Śmietanę rozmieszać z kilkoma łyżkami gorącej zupy po czym dodać do zupy ciągle mieszajc. Posypać natkę pietruszki i koperkiem . Podawać z grzankami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Misiek1

04.04.2011 13:15
super!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat