Zupa pieczarkowa z porami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    30 dkg
  • por

    1 szt
  • bulion warzywny

    2 litry
  • olej do smażenia

  • śmietana

    1/2 szkl
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
  • makaron

    30 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki podsmażamy na oleju, wrzucamy do gotującego się bulionu. Potem podsmażamy pokrojona na półplasterki białą i jasnozieloną część pora, również dodajemy do zupy. Gotujemy ok 20 min, doprawiamy śmietaną, solą i pieprzem. Podajemy z ugotowanym osobno makaronem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IZABELA29 15.01.2014 08:33
robiłam z dwa dni temu ale bez pora
ben-ka 14.01.2014 09:39
Lubię zupy,pieczarkową też.
IKrakowianka 07.01.2014 11:46
bardzo smaczna zupa
ankaryba 27.04.2013 21:21
smaczna :-)
m1monika 29.11.2011 12:17
pyszna
jolanta19 27.11.2011 15:35
super
halina17 21.11.2011 20:00
smaczna zupa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat