Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa z makaronem świderki

5.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka
1 sztuka
cebula
1 sztuka
makaron świderki
1 opakowanie
pieczarki
40 dag
natka pietruszki
śmietana
20 dag
rosół drobiowy
1 litr
Sklep Prymat
mąka pszenna
2 łyżki
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa z makaronem świderki

Cebulę i marchewkę pokroić w kostkę. Cebulkę zeszklić na patelni z masłem. Dodać do gorącego rosołu. Doprawić solą i pieprzem. Umyte pieczarki pokroić w plasterki. Usmażyć na patelni.

Dodać do zupy i gotować. po ok. 30 minutach dodać suchy makaron i gotować do miękkości makaronu. Mąkę wsypać do śmietany i dodać do zupy. Pogotować chwilę. Posypać pokrojoną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 24.02.2012 12:58
fajna a oto efekt
owocówka 20.12.2011 06:56
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak