Zupa pieczarkowa z makaronem świderki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • makaron świderki

    1 opakowanie
  • pieczarki

    40 dag
  • natka pietruszki

  • śmietana

    20 dag
  • rosół drobiowy

    1 litr
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • masło

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę i marchewkę pokroić w kostkę. Cebulkę zeszklić na patelni z masłem. Dodać do gorącego rosołu. Doprawić solą i pieprzem. Umyte pieczarki pokroić w plasterki. Usmażyć na patelni.

Dodać do zupy i gotować. po ok. 30 minutach dodać suchy makaron i gotować do miękkości makaronu. Mąkę wsypać do śmietany i dodać do zupy. Pogotować chwilę. Posypać pokrojoną natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agnieszka214 24.02.2012 12:58
fajna a oto efekt
owocówka 20.12.2011 06:56
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat