Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa z makaronem

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 30 dag
cebula biała 1 szt
marchewka 2 szt
ziemniaki 2 szt
pietruszka pol szt
natka pietruszki 3 lyzki
makaron świderki 2 garscie
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
sól do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie mielone Prymat 5 ziaren
Majeranek suszony Prymat pol lyzeczki
smietana 18% 3 lyzki
mąka pszenna pol lyzeczki
olej do smażenia
czosnek 2 zabki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa z makaronem

Cebule obrać, posiekać i podsmażyć na oleju. Pieczarki umyć, pokroić w polplastry, dodać do cebuli i podsmażyć. Marchew, ziemniaki i korzeń pietruszki obrać i pokroić w kostkę. Dodać do pieczarek i zalać woda. Dodać liść laurowy i ziele angielskie. Dodać makaron i przyprawy. Gotować do miękkości. Śmietanę wymieszać z maka, dodać do niej jedna chochelkę zupy, wymieszać i dodać do garnka z zupa. Wymieszać, zagotować i odstawić z palnika. Natkę pietruszki posiekać i dodać do zupy, czosnek obrać, wycisnąć przez praskę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 30.03.2017 14:17
wygląda bardzo pysznie
berys18 27.02.2017 15:50
wygląda pysznie
adelajda 30.09.2016 15:27
Nigdy nie gotowałam pieczarkowej z makaronem . Muszę koniecznie spróbować .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak