Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA PIECZARKOWA Z GRZANKAMI

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 1 kg
cebula 2 szt
śmietana 18 proc 200 g
suszona natki pietruszki Prymat
masło 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Kostki rosołowe Kucharek 3 szt
chleb

Porada

Chcąc uniknąć zwarzenia się zupy warto zahartować śmietanę. W szklance należy wymieszać śmietanę z ciepłą zupą, a następnie dodać do garnka. Jeżeli chcemy, by pieczarki nie ściemniały skraplamy je sokiem z cytryny.

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA PIECZARKOWA Z GRZANKAMI

Kroki postępowania

1
Cebule obieramy i kroimy w piórka. Podsmażamy na maśle.
Krok 1 - ZUPA PIECZARKOWA Z GRZANKAMI foto
2
Pieczarki dokładnie myjemy i kroimy w drobną kostkę.
Krok 2 - ZUPA PIECZARKOWA Z GRZANKAMI foto
3
Pokrojone pieczarki dodajemy do garnka z cebulą, doprawiamy solą i smażymy.
Krok 3 - ZUPA PIECZARKOWA Z GRZANKAMI foto
4
Całość zalewamy wodą i gotujemy na małym ogniu. Gdy woda zacznie się gotować dodajemy kostki rosołowe. Doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 4 - ZUPA PIECZARKOWA Z GRZANKAMI foto
5
Pod koniec gotowania dodajemy suszoną natkę pietruszki. Gotujemy przez 5 minut.
Krok 5 - ZUPA PIECZARKOWA Z GRZANKAMI foto
6
Gorącą zupę zabielamy śmietaną.
Krok 6 - ZUPA PIECZARKOWA Z GRZANKAMI foto
7
Do tostera wkładamy kromki chleba. Gotowe tosty dzielimy na małe kawałki i dodajemy do przelanej na talerze zupy.
Krok 7 - ZUPA PIECZARKOWA Z GRZANKAMI foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 16.05.2015 13:23
super zupka;)
marzut 16.05.2015 12:37
super przepis
miodunka 15.05.2015 20:54
pyszna zupa, moje smaki
Grazyna0211 15.05.2015 19:51
moje smaki
gosia1988 15.05.2015 18:15
smaczna zupa
iskierka.ag 15.05.2015 17:54
Uwielbiam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak