Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa z grzankami

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki
40 dag
cebula
1 szt.
masło
6 łyżek
śmietana
300 ml
natka pietruszki
sok z cytryny
0,5 szt.
sól
Sklep Prymat
bulion
4 szkl.
żółty ser starty
2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa z grzankami

Cebulę posiekać. Pieczarki pokroić w plasterki. Natke opłukać. 3 łyżki masła rozgrzać w rondlu, zeszklić cebulę. Dodać pieczarki, podsmażyć. Wlać bulion, gotować 10 min. Śmietanę rozrobić z kilkoma łyżkami gorącego bulionu i wlać do zupy. Przyprawić sokiem z cytryny. Zamieszać i zagotować. Chleb pokroić w kostkę, zarumienić na reszcie masła. Dodać ser, wymieszać. Zupę posypać natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

LuKaSz4761 22.12.2011 09:39
Super.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak