Zupa pieczarkowa z grzankami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    40 dag
  • cebula

    1 szt.
  • masło

    6 łyżek
  • śmietana

    300 ml
  • natka pietruszki

  • sok z cytryny

    0,5 szt.
  • sól

  • bulion

    4 szkl.
  • żółty ser starty

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę posiekać. Pieczarki pokroić w plasterki. Natke opłukać. 3 łyżki masła rozgrzać w rondlu, zeszklić cebulę. Dodać pieczarki, podsmażyć. Wlać bulion, gotować 10 min. Śmietanę rozrobić z kilkoma łyżkami gorącego bulionu i wlać do zupy. Przyprawić sokiem z cytryny. Zamieszać i zagotować. Chleb pokroić w kostkę, zarumienić na reszcie masła. Dodać ser, wymieszać. Zupę posypać natką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
LuKaSz4761 22.12.2011 09:39
Super.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat