Zupa pieczarkowa z groszkiem ptysiowym

Zupa pieczarkowa z groszkiem ptysiowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udko lub skrzydełka

  • marchewka

  • piertruszka

  • pieczarki

  • cebula

  • masło

  • groszek ptysiowy

  • śmietana

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Zupa pieczarkowa z groszkiem ptysiowym

Na udku bądź skrzydełkach należy ugotować rosół. Pieczarki umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Usmażyć je na maśle z pokrojoną w kosteczkę cebulą. Całość dodać do rosołu. Zaprawić łyżką śmietany. Doprawić do smaku solą pieprzem bądż przyprawą w płynie. Podawać z groszkiem ptysiowym. Smacznego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

alaaa 12.08.2013 14:14
lubię z dodatkiem groszku
IwonaDD 17.05.2013 20:35
uwielbiam tę zupkę
leonowie 19.04.2013 11:31
baardzo lubię pieczarkową:)
jerry1 19.04.2013 11:12
mniam, pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat