Zupa pieczarkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    50 dag
  • cebul

    1 sztuka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • śmietana

    3-4 łyżki
  • bulion

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki czyścimy obieramy ze \'\'skórki\'\' następnie gotujemy pokrojone w plasterki w 1litrze wody z kostką rosołową, doprawiamy pieprzem i solą po ugotowaniu pieczarki odcedzone je i miksujemy razem z cebulą i śmietaną. Zmiksowaną masę dodajemy do wody, tak aby była gęsta

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
erym 14.08.2013 09:23
mezulo sie zajada.
stokrotka 04.04.2011 10:59
uwielbiam zupy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat