Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porcja rosołowa 1
woda 2 litry
sól 1/2 łyżeczki
pieczarki 500 gram
marchewki 3
por 1 mały
kostka rosołowa 1
przyprawa uniwersalna Kucharek
mąka 2 łyżki
mleko 100 ml
Liść lubczyku suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa

Kroki postępowania

1
Porcję rosołową przekładamy do garnka, zalewamy wodą (ok. 2 litry) i gotujemy z dodatkiem soli.
Marchewki obieramy i kroimy w plasterki, por płuczemy i kroimy również w plastry.
Krok 1 - Zupa pieczarkowa foto
2
Pieczarki obieramy, odcinamy ogonki i kroimy w plastry.
Krok 2 - Zupa pieczarkowa foto
3
Do gotującego się wywaru wrzucamy warzywa, a następnie pokrojone grzyby. Dodajemy kostkę rosołową i przyprawę uniwersalną do smaku.
Krok 3 - Zupa pieczarkowa foto
4
Gotujemy, aż składniki zupy będą miękkie. Zupę zagęszczamy mąką wymieszaną z mlekiem.
Mieszamy i podgrzewamy przez chwilę.  
Krok 4 - Zupa pieczarkowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak