Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 25 dkg
ziemniaki 4 sztuki
bulion warzywny 1 litr
marchew 1 sztuka
natka pietruszki 2 łyżki
oliwa 1 łyżka
śmietana 2 łyżki
Kucharek przyprawa uniwersalna
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa

Pieczarki posiekać i udusić na oliwie. Przyprawić. Pieczarki dodać do gotującego się bulionu, dodać pokrojoną w kostkę marchewkę i ziemniaki. Gotować do miękkości. Dodać posiekaną natkę pietruszki. Przyprawić do smaku. Zabielić śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak