Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa

5.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki
0,5 kg
cebula biała
1 sztuka
por (biała część)
1 sztuka
seler korzeniowy
1 sztuka
pietruszka korzeń
1 sztuka
masło do smażenia
śmietana 12%
3 łyżki
mąka pszenna
2 łyżki
woda letnia
300 ml
sól do smaku
Sklep Prymat
Kucharek przyprawa uniwersalna
do smaku
bulion
1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa

Kroki postępowania

1
Cebulę obrać pokroić w kostkę, podsmażyć na maśle.
Krok 1 - Zupa pieczarkowa foto
2
Pieczarki obrać, pokroić w plastry, usmażyć na maśle.
Krok 2 - Zupa pieczarkowa foto
3
Por, seler i pietruszkę obrać, zetrzeć na tarce, dodać do cebuli i razem smażyć do miękkości.
Krok 3 - Zupa pieczarkowa foto
4
Zalać zimną wodą, doprawić, dodać kostkę bulionową, podsmażone pieczarki, zagotować.
Krok 4 - Zupa pieczarkowa foto
5
Śmietanę, mąkę i odrobinę wody razem wymieszać, tą mieszanką zalać zupę i doprowadzić do wrzenia. Najlepiej smakuje z makaronem.
Krok 5 - Zupa pieczarkowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 04.01.2014 10:40
smacznie na obiad
gosia47-47 02.10.2013 09:24
nie jadłam, ale kiedyś na pewno wypróbuje :D
pajbek 02.10.2013 01:42
Pyszna pieczarkowa :-)
treonina 01.10.2013 23:00
smaczna zupka :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak