Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 0,5 kg
cebula biała 1 sztuka
por (biała część) 1 sztuka
seler korzeniowy 1 sztuka
pietruszka korzeń 1 sztuka
masło do smażenia
śmietana 12% 3 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
woda letnia 300 ml
sól do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa

Kroki postępowania

1
Cebulę obrać pokroić w kostkę, podsmażyć na maśle.
Krok 1 - Zupa pieczarkowa foto
2
Pieczarki obrać, pokroić w plastry, usmażyć na maśle.
Krok 2 - Zupa pieczarkowa foto
3
Por, seler i pietruszkę obrać, zetrzeć na tarce, dodać do cebuli i razem smażyć do miękkości.
Krok 3 - Zupa pieczarkowa foto
4
Zalać zimną wodą, doprawić, dodać kostkę bulionową, podsmażone pieczarki, zagotować.
Krok 4 - Zupa pieczarkowa foto
5
Śmietanę, mąkę i odrobinę wody razem wymieszać, tą mieszanką zalać zupę i doprowadzić do wrzenia. Najlepiej smakuje z makaronem.
Krok 5 - Zupa pieczarkowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 04.01.2014 10:40
smacznie na obiad
gosia47-47 02.10.2013 09:24
nie jadłam, ale kiedyś na pewno wypróbuje :D
pajbek 02.10.2013 01:42
Pyszna pieczarkowa :-)
treonina 01.10.2013 23:00
smaczna zupka :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak