Zupa pieczarkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    1/2 kg
  • bulion warzywny

    1,5 litr
  • śmietana słodka

    150 ml
  • masło

    1 łyżka
  • ziemniaki

    2 szt
  • pietruszka zielona

    1-2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki pokroić na półplasterki i podsmażyć je na maśle,tak długo ,aż odparuje woda.Wrzucić do bulionu i gotować na małym ogniu ok.20 minut.Ziemniaki obrać,opłukać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Pod koniec gotowania dodać do pieczarek.Jeszcze pogotować ok 10 minut.Doprawić solą i pieprzem.Na koniec wlać śmietanę i posiekaną pietruszkę.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 06.02.2014 18:30
smaczna zupa
Bernadeta1 19.09.2013 00:24
bardzo smaczna zupka
Wacław 28.06.2013 09:29
pyszna zupa,ja ją z makaronem
Seba 15.05.2013 09:22
moja ulubiona
Wafelek2601 09.11.2012 08:13
Wyśmienita
Motorek 08.11.2012 09:19
smaczna zupka
Krystyna32 23.08.2012 06:28
super
Teresa19 04.09.2011 09:18
pyszniutka
Justa32 31.08.2011 08:51
bardzo lubię
IZABELA29 25.08.2011 09:40
uwielbiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat