Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pęczak na rosole

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 3,5 litra
ziemniaki 3 szt.
marchewka 1 szt
por (biała część) 0,5 szt
pęczak 3,4 szklanki
udka kurczaka 2 szt.
cebulka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 4 szt.
sól
pieprz
przyprawa kucharek 1 łyżka
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pęczak na rosole

Kroki postępowania

1
Do wody wrzucamy udka i przyprawy czyli: Liść laurowy i ziele angielskie- tak gotujemy na wolnym ogniu 15 minut.
Krok 1 - Zupa pęczak na rosole foto
2
Warzywa: ziemniaki kroimy w kostkę i marchewkę a pora w paseczki.
Krok 2 - Zupa pęczak na rosole foto
3
Gdy udka się lekko podgotują wrzucamy warzywa i tak gotujemy 15 minut a następnie dodajemy cebulkę osmoloną na ogniu.
Krok 3 - Zupa pęczak na rosole foto
4
Cebulkę osmalamy na ogniu całą i wrzucamy do dajemy pęczak 3,4 szklanki.
Krok 4 - Zupa pęczak na rosole foto
5
Pęczak gotujemy około 10 minut w zupie tak aby miękki. Wyjmujemy udka z zupy i dolewamy wodę do pełna.Dodajemy przyprawę kucharek, sól, pieprz wszystko do smaku.
Krok 5 - Zupa pęczak na rosole foto
6
Przed podaniem należy dodać odrobinę koperku.
Krok 6 - Zupa pęczak na rosole foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara777 23.01.2014 13:16
dobra zupka
kusza23 21.01.2014 17:11
Z pęczakiem, musi być super.
Michał2 18.01.2014 19:03
smaczna zupka i ta cebulka musi nadawać pyszny smak;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak