zupa parmezanowa na zasmażce

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    4 łyżki
  • mąka z pełnego przemiału

    2 łyżki
  • woda

    8 szklanek
  • cebula

  • masło

    1 łyżka
  • śmietana

    2 łyżki
  • parmezan

    2 łyzki
  • kminek

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

rumienię mąkę na kolor kasztanowy i studzę . Do mąki dodaję stopniowo zimną wodę, ciągle mieszając. Dodaję cebulę, kminek, solę i gotuję pół godziny. Wyjmuję cebulę, nakładam trochę sera, śmietany i masła do talerzy, zalewam zupą.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
andżelika1 20.08.2012 13:56
pycha
sznycel 18.08.2012 18:28
tania, smaczna zupka z produktów , które zawsze mam w lodówce

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat