Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa parmezanowa na zasmażce

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 4 łyżki
mąka z pełnego przemiału 2 łyżki
woda 8 szklanek
cebula
masło 1 łyżka
śmietana 2 łyżki
parmezan 2 łyzki
kminek 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: zupa parmezanowa na zasmażce

rumienię mąkę na kolor kasztanowy i studzę . Do mąki dodaję stopniowo zimną wodę, ciągle mieszając. Dodaję cebulę, kminek, solę i gotuję pół godziny. Wyjmuję cebulę, nakładam trochę sera, śmietany i masła do talerzy, zalewam zupą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andżelika1 20.08.2012 13:56
pycha
sznycel 18.08.2012 18:28
tania, smaczna zupka z produktów , które zawsze mam w lodówce

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak