Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa paprykowa na skrzydłach indyczych

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

indyk 1-2 szt skrzydełka
włoszczyzna 1 pęczek
cebula 1 szt
cukinia 1 -2 szt
paryka czerwona i żółta 1 szt x 2 rodzaje
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
papryczka chili szczypta
ziemniaki 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa paprykowa na skrzydłach indyczych

1.Cebulę,paprykę i cukinię posiekać,doprawić papryką chili i słodką do smaku, podsmażyć razem na oleju;
2.Zalać zimną wodą(ok 1-2 l), dodać włoszczyznę, skrzydła indyka i gotować na małym ogniu;
3.Gdy mięso będzie miękkie wyjąć i odzielić mięso od kości,do wywaru dodać pokrojone w kostki ziemniaki,koncentrat, doprawić solą i pieprzem do smaku, włoszczyznę wyjąć z wywaru i wyrzucić;
4.Gotować do miekkości ziemniaków,po czym wyłączyć źródło ciepła i dodać wcześniej obrane z kości mięso indycze;
5.Nalewać na talerze i podawać;
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 02.03.2014 20:34
pyszna zupa :)
ONY_za_kare 08.02.2014 16:39
smaczna zupka
romanrafal
romanrafal 01.02.2014 04:27
pyszna zupka
Marlenka.S 31.01.2014 18:12
świetna zupa, muszę wypróbować przepis
anusq18
anusq18 31.01.2014 15:42
No no trzeba wypróbować
patryska76 31.01.2014 15:01
Pyszna zupka ;-) Ciekawy przepis ;-)
Milka100 31.01.2014 14:46
Aromatyczna zupka
Rafał10 31.01.2014 14:35
uwielbiam zupki, a paprykową to już w ogóle! Super że warzywka najpierw podsmażyłaś :)
MarchiochaKucharzy 31.01.2014 14:33
wygląda przepysznie!
Czyki 31.01.2014 14:29
To musi być dobra zupka:)w sam raz na ta porę:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak